Noen har kanskje mistet nøklene som er avbildet liggende på bakken i en liten sølepytt
Blogg

Mistet nøklene? Slik kan du både løse og unngå krisen

Det finnes vel ikke noe godt tidspunkt å miste nøklene på – det er like ubeleilig uansett hvor og når.

Ser for deg dette scenarioet: Du har handleposene i hånda, minstemann sover i bilen og du skal låse opp ytterdøren før du vekker arvingen. Men, så var det de nøklene, da. Er de ikke i den jakkelommen? Du sjekker bilen en gang, to ganger, tre ganger. En bukselomme du har oversett? Nei, husnøkkelen er ikke å oppdrive. Hva nå?

Forebyggende: Før du mistet nøklene

Ja, vi vet at føre-var råd er lite populære når uhellet først er ute. Men, kanskje det ikke er så dumt med litt inspirasjon for å sikre at du ikke havner i samme situasjon igjen. Her er noen råd til neste gang:

  1. Har du en god nabo, er det alltid en god ide å spørre om ikke du kan ha en ekstranøkkel liggende i nøkkelskapet deres. Kanskje er de ikke hjemme akkurat når det skjer, men om du kommer inn en time eller to senere er det en god reserveplan.
  2. Kanskje har du en mor, søster eller bror i byen? Hør om de også kan ha et nøkkelsett hos seg.
  3. Du kan kjøpe en nøkkelboks for å alltid ha en nøkkel tilgjengelig, men da bør du undersøke om denne er trygg og sikker i bruk.
  4. Bytt til en nøkkelfri løsning – også kjent som en smart dørlås. Hadde du installert den Yale Doorman smartlåsen som du hadde planlagt, så ville du kunnet låse opp døra med mobil.

Unngå dette

Ikke legg en nøkkel under dørmatten, og ikke plasser reservenøkkelen under den steinen i blomsterbedet. Det virker kanskje som en god ide der og da, men når du kommer hjem til et hus tømt for verdisaker, og nøkkelen står i døra, ja da har du gjort jobben lett for tyvene.

Forsikringsselskapet vil neppe være med på erstatning dersom du selv har sluppet tyvene inn, enn så lite det var intensjonen med den smarte dørmattenøkkelen.

Så hva kan du gjøre i scenarioet?

Her må du vurdere mulighetene dine. Er det en partner eller annet familiemedlem som er rett rundt hjørnet, slik at det er enklest å vente? Så greit.

Ikke noen rask løsning i sikte, og du har fortsatt mistet nøkkelen? Du kan jo sjekke om du har glemt å låse verandadøren, eller om du kan klatre inn et åpent vindu – i ninjastil. Skulle det ikke passe helt med ettermiddagen din kan du kontakte Access Låsspesialisten for en låsesmed (Oslo og omegn).

Døgnservice, akkurat når du trenger oss

Ta kontakt med oss når uhellet er ute – vi har døgnservice på telefon 2222 8888. I Access Låsspesialisten har vi løst hverdagskriser før, og kommer raskt til unnsetning.

Når vi først er der for å få opp din lås, kan vi jo også snakke om smart dørlås så, du slipper å be naboen om hjelp, eller slipe frem enda en ny nøkkel.

Kom innom butikken for en prat om smartlås. Vi kan jo kopiere bilnøkkel med det samme, så du unngår en ekstrakostnad i fremtiden. Uansett låsbehov – vi hjelper deg.