Blogg

RFID vs NFC: Hva er forskjellen mellom RFID og NFC

To kjente system for elektroniske dørlåser, og mye annet, er RFID og NFC. Begge har sine fordeler, og vi vil nedenfor veilede deg litt slik at du enkelt kan se hva som er forskjellen mellom RFID og NFC.

Smartlås = smart valg

En smart dørlås eller elektronisk dørlås, har mange fordeler. Du slipper å bekymre deg for nøkler på avveie og du kan raskt tilpasse deg endringer i tidsskjema ettersom alt er digitalt. Det finnes flere alternativer på markedet, noe som kan komplisere valget når du skal finne den låsen som passer best for deg på privaten, for bedrift eller for borettslaget.

RFID vs NFC: Hva er det egentlig?

NFC
Når det gjelder NFC, står dette for near field communication. Kort sagt: gjennom en app eller NFC-gadget får du tilgang til å låse opp en dørlås, men du er avhengig av at det er kort avstand mellom enhetene. Smarttelefonen din, for eksempel, vil høyst sannsynlig ha NFC-teknologi.

Du kan ha en NFC-brikke på nøkkelknippet, som låser opp døren på sekunder. En slik lås kan ha opp mot 10 registrerte brikker, og gjør at du også kan gi gjester tilgang til f.eks. boligen. Selve brikken er ikke avhengig av strømtilgang, og den er meget enkel i bruk.

Yale Doorman er et eksempel på en dørlås som bruker denne teknologien. Her kan du enkelt deaktivere en enkelt brikke dersom den kommer på avveie.

RFID
RFID er forkortelsen for radio frequency identification, og er dermed avhengig av at RFID-brikken utveksler informasjon med RFID-leseren. Det kan sammenlignes med funksjonen til en strekkode.

Teknologien finner du i adgangssystemer, låser og betalingskort og gir bred tilgangskontroll til mange brukere. Noen eksempler på steder og produkter hvor RFID benyttes er i armbåndet på spaet, nøkkelkortet på hotellet og adgangskortet på jobben. For et kontor kan dette være en ypperlig løsning, da du kan gi tilgang til mange og kjapt og effektivt inaktivere tilgangen ved behov.

Enkelt, smart og tilpasningsdyktig

Access Låsspesialisten leverer tilgangskontroll som passer deg og ditt behov best. Vi kan lås, og vet nøyaktig hvilke typer adgangskontroll du vil dra størst nytte av.

Sikkerhet kan løses på forskjellige måter, og vil også ha ulike nivåer avhengig av hva låsen skal brukes til og hvor den skal plasseres. Et arbeidssted vil for eksempel ha andre sikkerhetsbehov enn låssystem for privatboliger. Hos oss finner du en rekke forskjellige løsninger, og vi hjelper deg gjerne med å finne de beste alternativene for deg.