Blogg

Kan du kopiere en bilnøkkel?

Bilnøkler er ikke lenger bare ordinære nøkler, de har gjerne spesielle komponenter som muliggjør blant annet ekstern åpning av bildører. I tillegg er de ofte designet på en spesiell måte. På grunn av dette er mange usikre på hva de skal gjøre for å sikre seg ved tap av bilnøkkel – for kan de egentlig kopieres?

Bilnøkkel ingen hindring

For å ta det viktigste først, du kan absolutt kopiere bilnøkler. Dette er derimot ikke noe du gjør hos hvem som helst av tjenestetilbydere, ettersom det krever spesialkompetanse og godkjenninger. På samme måte som husnøkler og systemnøkler kan kopieres, kan du også ta med deg bilnøklene til en erfaren låsesmed for kopiering.

Huskeregler ved kopiering

Det er et par ting du bør huske på ved kopiering av en bilnøkkel:

  • Dersom du har mistet eller blitt frastjålet en bilnøkkel, er det viktig å få «avprogrammert» den tapte nøkkelen hos bilforhandler.
  • Det kan være lurt å kopiere en bilnøkkel før du skulle ha behov for dette – det vil si, det lønner seg å være føre var.
  • Ved kopiering av ekstranøkkel må du ta med deg eierbevis til bilen.
  • Ved kjøp og salg av bil, skal antall nøkler som følger med dokumenteres.

Vi kopierer bilnøkler

Du kan enkelt få kopiert opp ekstranøkkel hos oss i Access Låsspesialisten AS. Om det skulle være slik at du allerede har mistet nøkkelen, vil du også kunne komme til oss for å få en ny nøkkel. Ta kontakt med oss for mer informasjon om denne tjenesten og for oversikt over våre priser. For å nå oss kan du sende en e-post til post@22228888.no eller ringe telefonnummer 2222 8888. Du er også velkommen til å besøke oss.

Låsesmed Oslo : Access Låsspesialisten AS kopierer alle typer nøkler, også bilnøkler!