Blogg

Tryggere bolig med sikker lås og nye nøkler

Har du noen gang tenkt på hvor mange som har eid boligen din før deg, og hvor mange sett med nøkler som har blitt kopiert opp igjennom årene? Dette er årsaken til at mange ønsker endre lås ved eierskifte av bolig. Det er også slik at moderne dørlåser vil gi deg bedre innbruddsikring enn hva en eldre type vil. En moderne dørlås er i prinsippet dirkesikker, og er en god investering når du først har brukt en stor sum på en ny bolig. Du kan også velge en nøkkelløsning som gjør at det kreves at du dokumenterer eierskap dersom det skal kopieres opp ny nøkkel.

Enkle sikkerhetstiltak for et tryggere hjem

Det er flere enkle grep du kan ta for å sikre boligen din. Mange i dag velger en boligalarm, som kan virke avskrekkende for uvedkomne. Her er det mange forskjellige løsninger og leverandører, og du vil forhåpentligvis finne en som passer dine behov og ønsker. Noen leverandører tilbyr også kamera. Du kan også sørge for god utebelysning – kanskje en lampe som lyser opp når noen nærmer seg inngangs- eller balkongdøren? Dette kan være effektivt og avskrekkende dersom uvedkomne nærmer seg boligen din. Gå gjerne over vinduer for å sjekke at sikkerhetslåsen virker som den skal der også.

Husk i tillegg verandadøren

Mange verandadører leveres med en standardlås i form av en knappevrider plassert på innsiden av døren. Dette er ikke alltid det sikreste valget, og du kan heldigvis enkelt bytte ut denne løsningen med en lås med nøkkel. Da tar du ut nøkkelen så lenge huset står tomt, og finner et sikkert sted å oppbevare den. Kontakt Access Låsspesialisten, din lokale låsesmed – Oslo og omegn. Vi svarer raskt, og vil kunne bistå med de aller fleste låsoppdrag.