Blogg

Når uhellet er ute – kontakt den lokale låsesmeden

Noen ganger har man uflaks. Nøkkelen brekker i låsen, eller uteboden lar seg ikke lenger låse opp. Noen ganger er det grep du kan ta selv for å løse problemet, mens andre ganger må det en låsesmed til for å ordne opp.

Når kan vi bistå?

Har du et problem med lås og beslag, bistår vi gjerne. Her er noen eksempler på hva du selv kan gjøre og når du bør ringe oss:

  • Nøkkelen knekker i låsen: Dersom sylinderen er i låst eller åpen posisjon kan det hende du klarer å få uten delen selv. Dette gjelder særlig dersom den knekte biten som sitter fast er stor. Benytt gjerne en pinsett til å lirke ut nøkkelen. Dersom biten knekker av godt inne i sylinderen er det dessverre ofte slik at du må tilkalle låsesmed.
  • Nøkkelen ´virker´ ikke: Kanskje har du opplevd å vri om nøkkelen uten å få respons? Da kan låskassen være ødelagt, eller det kan være at låskassen rett og slett ikke får kontakt med sylinderen. Her kan det uansett være lurt å kontakte låsesmeden, da det er lite du får gjort selv.
  • Når du låser deg ute: Med mindre du har vært føre var og plassert en reservenøkkel et lurt sted, er det nødvendig å ringe en låsesmed. Og ja, dette skjer som regel ikke innen kontorets åpningstider. Derfor har Access Låsspesialisten en 24- timers vakttelefon, slik at du er sikret umiddelbare hjelp (telefon 2222 8888).
  • Treg lås: Noen ganger trenger en seig lås litt smøring. Sørg da for at du benytter en låsolje som er ment for låser, og ikke en nødløsning du finner. Du risikerer å gjør mer skade enn nytte i lengden dersom du ikke benytter en velegnet låsolje.

Uansett hva du trenger hjelp til angående lås – Access Låsspesialisten er din låsesmed – Oslo, Bærum og omegn. Kontakt oss for en prat, prisantydning eller mer informasjon om hvordan vi kan hjelpe deg.