Blogg

Riktig vedlikehold av din dørlås

De fleste låser vil på et tidspunkt trenge en eller annen form for vedlikehold, eventuelt en utskifting dersom låsen er for gammel. Du merker kanskje at nøkkelen ikke lenger glir like lett inn i låssylinderen, eller at verandadøren begynner å bli vanskelig å låse? Dette kan det være flere årsaker til. Noe kan du forsøke å ordne selv, før du kontakter fagfolk.

Olje låsen

En låsspray kan forebygge trege låser. Benytt en oljetype som er ment for nettopp dette – det vil si låser. Velger du en olje, en hvilken som helst olje, så risikerer du å gjøre mer skade enn nytte over tid. Du får kjøpt en velegnet låsspray i for eksempel jernvarehandelen, en byggevareforhandler, eller hos en låsesmed. Benytter du andre remedier, slik som såpe eller en kombiolje, risikerer du å binde salt og å deretter tørke ut låsen.

Unngå oksidering

Messingen låsen er laget av er utsatt for vær, vind, skrap og riper. Det som da skjer er at messingen oksiderer, noe du vil oppdage ved at låsen blir mørk og misfarget. Det er hovedsakelig forarbeidet som kan forhindre at dette skjer. Låsesmeden kjenner til hva som er nødvendig for å sørge for at låsen er sikret mot vær og vind.

Hjelp fra fagfolk

Har du forsøkt å reparere låsen selv, men får det ikke helt til? Fortvil ikke. Vi er din lokale låsesmed, Oslo som omegn, og kan faget. Har du en treg lås, eller en dør som er vanskelig å lukke skikkelig? I Access Låsspesialisten har vi lang og bred bransjeerfaring, og kan hjelpe deg med å få låsen til å samarbeide igjen. Uansett om du tenker låsen skal repareres eller byttes ut – vi kan hjelpe deg. Kontakt oss i dag for en uforpliktende prat og et godt tilbud.