Derfor går vi over til elbil
Blogg

Derfor går vi over til elbil

Vi i Access Låsspesialisten har utvidet med flere ansatte, og da må vi ha flere biler. Nå er to flunkende nye elbiler på plass. Vi slår et slag for miljøet, men det er også andre gode grunner til å bytte til batteridrift.

Det er lang bestillingstid på de mest populære elbilene for håndverkere, så vi har ventet noen måneder på våre Nissan e-NV 200. Men nå er de på plass, og hittil har det fungert overraskende bra!
Det er en ny erfaring med lading, det skjer jo oftere enn fylling av diesel. De har en nominell rekkevidde på litt over 300 kilometer, men i praksis lader vi to ganger daglig: Rundt lunsjtid og om natten. Så hvorfor har vi valgt elbiler?
Ikke minst fordi vi kommer fortere fram i Oslo-trafikken. Parkering er også enklere. Og billigere: For selv om vanlige elbiler nå må betale for parkering i Oslo er det fortsatt gratis for elektriske varebiler.

Mer plass

Vi ser også at elbil i stadig større grad blir et krav fra byggherrer, særlig Oslo kommune.
Vi ser stadig flere elbiler på byggeplasser og prosjekter. Da vi hentet våre to biler sto det ytterligere åtte akkurat like biler der, med logo til diverse firmaer som også fikk elbil de samme dagene. Og vi vet at det er mange som står i kø.

Elbilene har også mer plass enn de tidligere minste bilene våre, som var Berlingoer. Samtidig er jo nyttelasten litt mindre i kilo, siden batteriene tar opp vekt. Det gjør at bilen er romsligere inni, noe montørene våre er veldig fornøyde med. I elbilen har vi et større utvalg deler enn før, men færre av hver variant. Det gjør at vi kan løse enda flere mindre hasteoppdrag på stedet. Nå har vi forsåvidt kunnet løse de fleste hasteoppdrag tidligere også. Vi har dessuten en VW Transporter, og den er det ingen som slår i antall deler!

Bedre for deg som kunde

Vi ser at elbil tvinger seg fram som alternativ også for håndverkere. Og erfaringen hittil er at det er mulig. Vår plan fremover er å bytte ut de fleste dieselbilene våre til elbiler.
Det er lett å tenke at det å være grønn er dyrere. Men det er det ikke! Kostnaden til ladetid blir mer enn utlignet av lavere driftskostnader og mer effektiv logistikk, særlig her i Oslo-området.
For deg som kunde betyr det at vi kommer fortere fram til deg.
Og så slår man jo et slag for miljøet.